Welkom bij Praktijk Klim

“Wij willen kinderen graag vertrouwen en vaardigheden meegeven, zodat zij weer plezier in het leren krijgen!”

Praktijk Klim is een praktijk voor pedagogiek, die hulp biedt aan alle kinderen van 4 t/m 13 jaar die ondersteuning kunnen gebruiken bij het leren en opgroeien. De praktijk bestaat uit een klein, deskundig en enthousiast team van twee pedagogen, die het fijn vinden om daadwerkelijk iets te kunnen betekenen voor kinderen!

In de klas is er soms te weinig ruimte en tijd om kinderen datgene te geven dat ze nodig hebben. Bij Praktijk Klim hebben we daar wél de ruimte en de tijd voor. Wij willen dat kinderen nieuwe dingen ontdekken en positief terug kijken op hun ontwikkeling, op de sprongen die zij maken en hebben gemaakt. Wij willen kinderen graag vertrouwen en vaardigheden meegeven, zodat zij weer plezier in het leren krijgen.

Bij Praktijk Klim bieden wij kinderen ondersteuning bij:

  • individuele begeleiding gedrag
  • individuele leerondersteuning
  • sociale vaardigheidstraining
  • huiswerkbegeleiding
  • Citotraining

Klim. Kinderen Leren In Mogelijkheden. En dat is gelijk de visie van de praktijk. Ieder kind is anders, ieder kind leert anders. Praktijk Klim biedt kinderen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen, om te groeien. Om hogerop te klimmen. En dat doen wij door vertrouwen te geven, te verbinden en kinderen zelfbewust te maken.

Vertrouwen

Leren begint met vertrouwen…
Praktijk Klim gaat van vertrouwen uit. Leren begint namelijk met vertrouwen. Het vertrouwen in en van de leerkracht, het vertrouwen in en van de omgeving en uiteraard het vertrouwen in jezelf en je eigen kunnen. Vertrouwen krijgen en vertrouwen hebben zijn belangrijke onderdelen in onze aanpak. Want als het vertrouwen in leren er is, volgt het plezier vanzelf.

AUTONOMIE

Ik kan het zelf…
Praktijk Klim is er op gericht om kinderen zelfbewust en zelfsturend te maken. Kinderen willen het gevoel hebben de dingen zélf te kunnen doen, wat alleen plaats kan vinden in een omgeving waarin de eigenheid van het kind wordt gerespecteerd. Daarom zijn zelfkennis en reflectie belangrijke onderdelen in onze aanpak.

VERBINDING

Wij doen dit samen…
Praktijk Klim gelooft in verbinding. Daarom hechten wij veel waarde aan goed contact met ouders, school en andere betrokkenen.

Hoe wij verder te werk gaan? Dat leggen wij hier graag uit.

Wil je graag meer weten of kennis maken? Neem dan contact met ons op!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *